סוגי בדים
→ חזרה לפורוםאני מתקשה בנושא של סוגי הבדים לבייסיקס. איך אפשר לדעת אילו סוגי בדים יהיו בטרנד לחצאיות בייסיק, שמלות וכו'? אני לא מתכוונת להדפסים, אלא על הבד בעצמו. כל עונה רואים בדים מסויימים בהחברות הגדולות - איך הם יודעים?
תגובות (6)
LittleStitchתלמידת קלאס25.5.2026את הסוגי בדים אפשר לראות בווג. בWGSN בחברות ובמותגים הגדולים
- חני קארניאל -מייסדתFREE25.5.2026
החברות הגדולות קוראות כיוון דרך כמה דברים ביחד: • תערוכות בדים עולמיות שם הטקסטיל מציגים פיתוחים חדשים שנה שנתיים מראש. • תחזיות כמו WGSN ו־Première Vision שמראות אילו טקסטורות, משקלים וגימורים יעלו. • מה שקורה בכמויות בסין ובמפעלים הגדולים ברגע שמפעלים מתחילים לייצר הרבה מבד מסוים, זה סימן שהוא חזק ממש . • שינויי חיים ותרבות למשל צורך בנוחות עלייה בבדים ספורטיביים, רכים וגמישים. • מעקב אחרי מותגי על ותצוגות מה “מרגיש נכון” לעונה: מבריק? יבש? טבעי? שטוף? כבד? לדוגמה לקיץ הקרוב רואים: • עלייה חזקה בבדי מגבת (Terry Cloth) • הרבה טקסטורות “יבשות” וטבעיות כמו פשתן וכותנה שטופה • ג’רזי ספורטיבי נקי לבייסיקס • בדים עם מראה washed / faded • שקיפויות קלות ושכבות דקות בסוף טרנד בבד הוא תחושה, מגע ואווירה שהעונה רוצה להעביר. ותעקבו בחודש הבא תעלה כתבה שלמה רק על בדים + תמונות, עם כל הטקסטורות, התחזיות והכיוונים שמובילים את השוק עד אז בנות בוגרות קלאס מאמינה שהרבה ממכן יכולות לתת לה פה עזרה ותמונות מחכה לכן בתגובות❤️❤️
- חני קארניאל -מייסדתFREE25.5.2026
מחר בערב אשלח לכן כמה תמונות שתבינו כיוון
Sarah Benediktתלמידת קלאס25.5.2026תודה!! סתם רוצה להבהיר שב"חברות הגדולות" התכוונתי החברות החרדיות - לא הבינלאומיות.
- חני קארניאל -מייסדתFREE2.6.2026
החברות החרדיות יודעות לזהות טרנדים, אבל זה תלוי בכמה דברים: עד כמה המעצבת עוקבת אחרי תחזיות אופנה משנה לשנה. היכולת שלה לחזות בעצמה מה יילך בעונה הבאה. כמו שדיברנו, אופנה היא תהליך שמתפתח כל הזמן, ופה נבחנת האינטואיציה החזקה של המעצבת והיכולת שלה לחבר בין נקודות. החשיפה לחומרי גלם מסין. כשמזמינים בדים מסין שולחים רשימה מסודרת, אבל הרבה פעמים מגיעים גם בדים, טקסטורות והדפסים שלא ביקשת. לא פעם דווקא שם מזהים כיוונים חדשים. אם משהו חדש מופיע זה בדרך כלל סימן שיש לו ביקוש והוא מתחיל לצבור תאוצה בשוק. משתפת מהתקופה שבה הייתי מקבלת קרטונים למיון בדים מסין הרבה פעמים דווקא מתוך החומר שהגיע "מסביב" היה אפשר לזהות מגמות חדשות עוד לפני שראו אותן בחנויות. ובסופו של דבר, מעצבת טובה שכבר עיצבה ברצף 3 שנים לפחות (כ־6 עונות), ופיתחה עין מקצועית לצד גישה לתחזיות אופנה, בדרך כלל כבר יודעת לזהות די במדויק מה צפוי להתחזק בעונה הבאה.
- חני קארניאל -מייסדתFREE2.6.2026
הבטחתי לכן תמונות של בדים ועדיין לא קיימתי 😊 הסיבה היא שאני רוצה להביא לכן חומרים מסודרים ומסוננים מהתערוכות, בלי להסתכן בחסימות. בעזרת ה', בחודש הבא יעלה לכן תוכן מסודר ומסונן בנושא. ועד אז תמשיכו לעקוב אחרי מה שאני כותבת. 🤍
התחברי כדי להגיב.